PRP   tretman  podmladjivanja


  Plazma bogata trombocitima dobija se iz sopstvene krvi pacijenta i bogata je faktorima rasta koji su, zajedno sa bioaktivnim proteinima, neophodni za zapocinjanje i ubrzavanje oporavka i regeneraciju tkiva. Stoga se PRP koristi u tretmanima za podmladjivanje koze. Velika prednost ovog tretmana je sto je rec o fizioloskom proizvodu koji se dobija iz pacijentove sopstvene krvi, tako da nema rizika da ga organizam ne prihvati ili da se njime u organizam unese neka prenosiva bolest.

 

  Tretman PRP-om zapravo predstavlja potenciranje prirodnih puteva zarastanja koji pocinje aktivaciju trombocita, a kao krajnji rezultat postize se podmladjivanje koze u tretiranom podrucju. Novi kolagen i ekstracelularni matriksni proteini, oslobodjeni iz stimulisanih fibroblasta, uz poboljsanje protoka krvi, dovode do dermalnog remodelovanja, uz povratak tonusa i elasticnosti koze s obzirom na to da je nastanak prvih bora rezultat usporenog obnavljanja celija i povrsinskog isusivanja koze, PRP metoda upravo deluje tako sto znatno usporava taj proces i istovremeno stimulise kompletnu regeneraciju i sintezu novog kolagena.

 

  PRP se, osim za sprecavanje nastanak bora, sa uspehom koristi kod opadanje kose jer pojacava obnavljanje folikula dlake, bez obzira na pol pacijenta. Broj tretmana je individualan, po preporuci lekara.

 

prp-clanak-4)     prp-clanak-1

 

prp-clanak-2     prp--clanak-3

Facebook Novosti

Gde se nalazimo

Akademija za estetiku i kozmetiku | Bul. Arsenija Čarnojevića 98, Novi Beograd
Telefon:011 311 1199 | Mobilni:065 296 0007